Отново ще засаждат дръвчета за новородени в Алеята на новия живот

контакти

За четиринадесета година Община Димитровград организира засаждане на дръвчета, част от екологичния проект „Алея на новия живот”.

Идеята на инициативата е родителите и близките на децата, с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 1.03.2023 г. – 29.02.2024 г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

На 28 април 2024 г., неделя – Цветница, на Алеята на новия живот в парк „Марица“ желаещите родители на новородени ще могат да засадят дръвче за своето дете или да получат фиданки, които да засадят на място по избор – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат родителите възможността да полагат грижи за него.

Желанието си за участие в залесяването родителите могат да заявят в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград до 22 април 2024 година, както и на e-mail: [email protected]

Формуляр на заявление за участие може да бъде изтеглен и от сайта на Община Димитровград.

Всяка година в началото на пролетта родители с деца, родени през изминалата година, превръщат този ден в празник. Заедно цели семейства садят дръвчета, символизиращи живота във всичките му форми.

В тази връзка каним родителите на новородените да се включат в инициативата, като по този начин продължим заедно да се грижим за създаването на един по-зелен и чист град, споделят от Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук