Отново се увеличава интересът към Димитровградския пазар

За поредна година ОП СПИОПТ постига и надхвърля планираните приходи

контакти

Отново се увеличава интересът и на клиенти, и на търговци към Неделния пазар и Автопазара в Димитровград, след ковид кризата и високата инфлация, коментира директорът на общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ (СПИОПТ) Росица Маринова.

Констатацията й се потвърждава от постъпващите приходи. За втора поредна година предприятието изпълнява финансовия план. Заложени през 2023 г. бяха 3 330 090 лева, изпълнени към 31 декември – 3 368 480 лева. Заложените за 2022 приходи бяха 3 371 584, събрани – 3 412 017. Такива са очакванията и за тази година.

Резултатите са много добри, на фона на кризисните периоди. Съумяхме да се справим с трудното положение и се надявам бизнес климатът все повече да се подобрява. В предходни години се освободиха немалко общински обекти на тържището. Съумяхме обаче да привлечем ползватели и отново да отдадем много от свободните обекти, както и да съберем стари задължения. Това ни дава увереност, че и през 2024 г. ще изпълним заложения финансов план, коментира Росица Маринова.

Според нея, характерен отлив се отбеляза, след откриването на нови магазини и ритейл паркове. И при тази ситуация обаче Неделният и Автопазарът се утвърдиха като традиционни места, с посетители от региона и цяла България. Много клиенти продължават да ги предпочитат заради колорита и факта, че много стоки се срещат само на тези две тържища.

Ново облекчение е в сила за наемателите от тази година. Досега те трябваше да заплащат дължимото до 10-о число, но вече имат възможност да го правят до 25-о число на текущия месец. За търговците има и отстъпки от 10%, предплатили таксите си за оставащата част от календарната година, в сила до края на март месец. Те могат да се възползват и от безплатна реклама. За целта, трябва да заявят в офиса на предприятието. След това ще бъдат публикувани информация, снимки, контакти и други съществени неща за конкретната фирма. Възползвали се вече споделят, че след рекламата, са получили обаждания от потенциални клиенти, от различни градове, подчертават от ОП СПИОПТ.

Специално Неделният пазар винаги върви месец преди настъпването на конкретния сезон. В края на февруари почти навсякъде са заредени пролетни стоки. Автопазарът, пък, е повече от уникален и изненадите там са гарантирани.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук