Отново само един ученик положителен за COVID-19, при 3961 тествани

Общо 3961 ученици от 1 до 4 клас са тествани за Ковид-19 днес в област Хасково, каза началникът на Регионалното управление на ибразованието (РУО) Веселина Павлитова, информират от Областна администрация – Хасково.

Само един ученик е с положителен резултат, се казва в информацията. Припомняме, че преди седмица, при други тестове отново имаше само един ученик, с положителен резултат.

Същевременно, тестваните днес служители от педагогическия персонал са 296, а непедагогическия са 183. Всички са с отрицателен резултат.

От Областна администрация съобщават още, че половината от паралелките в общините Хасково, Минерални бани и Симеоновград ще преминат на ротационен принцип на обучение и учениците ще бъдат на училище от утре. В трите общини заболеваемостта от коронавирусна инфекция е под 500 на 100 000 лица.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук