Отново земетресение край Пловдив

контакти

Земетресение с магнитуд 3,4 по Рихтер е регистрирано в 15.14 ч. днес в Пловдивско, съобщава Европейският сеизмологичен институт, по информация на БНТ.

Епицентърът отново е в района, в който преди два дни беше регистриран трус от 4,7 по Рихтер, последван от по-леки вторични трусове. Земетресението днес е било на 16 км югоизточно и Пловдив и на 4 км западно от Асеновград.

Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география днешният трус е бил със сила 3,5 по Рихтер и на дълбочина 8,4 км.

Днес, 09.06.2023 г. в 15:14 часа е регистриран вторичен трус в района на Асеновград. По данни на сеизмологичния център към НИГГГ земетресението е с магнитуд М= 3.5 и с дълбочина 8.4 км. Има данни събитието да е усетено от жителите на района, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук