Отново дръвчета за новородени в еко инициативата Алея на новия живот

За 11-та поредна година Община Димитровград организира екологичната инициатива Алея на новия живот, в която родители засаждат дръвчета за своите новородени.

В инициативата тази година могат да се включат родители и близки на деца, родени в периода 21.02.2020 г. – 28.02.2021 г., с постоянен или настоящ адрес в общината. Желаещите е необходимо да заявят това чрез подаване на заявление в стая №12 в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград – от 29 март до 12 април 2021 година. Формуляр на заявление за участие може да бъде изтеглено и от сайта на Община Димитровград.

Поради наложените мерки и ограничения за събиране на много хора на едно място и тази година няма да има общо засаждане на дръвчета в парк „Марица“. Ще остане възможността родителите сами да изберат мястото за засаждане на декоративно дръвче на своето дете. То може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него.

Получаването на дръвчетата ще бъде организирано от 19.04.2021г. (понеделник) до 23.04.2021г. (петък) от 08.00 до 16.00 часа в разсадника на фирма „Нео-Титан”, Димитровград (парк „Марица”).

Проектът на залесяване „Алея на новия живот” се провежда ежегодно на Цветница. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

На снимката – момент от последното засега общо засаждане на дръвчета на Алеята на новия живот, през 2019 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук