ОТМЕНИХА РЕШЕНИЕ НА ОИК, ПО ЖАЛБА НА ПАСКО ЗАПРЯНОВ

Димитър Гавазов

С решение от вчера, 23 октомври, публикувано рано тази сутрин, Централната избирателна комисия /ЦИК/ е отменила решение на ОИК – Димитровград, по жалба на участника в изборния процес Паско Запрянов. съобщи председателят й Димитър Гавазов. Жалбата се отнасяше до присъствието, в плакат на БСП, на кандидат за общински съветник без настоящ адрес в България. С Решение № 232 от 16 октомври Общинската избирателна комисия в Димитровград уважи сигнала на Запрянов и даде указания на БСП да отрази на разлепяните плакати, че съответният човек е заличен като кандидат за общински съветник. На което социалистите, в лицето на председателя си Димитър Петров, възразиха с жалба до ЦИК.

Pasko-Zaprqnov
Паско Запрянов

След извършена служебна проверка, от там установяват, че жалбоподателят Паско Тошев Запрянов е регистриран като кандидат за общински съветник НФСБ, поради което посоченият от него агитационен материал не накърнява личните му интереси, тъй като същият не е предложен от политическа партия Българска социалистическа партия. Посочените основания за въвеждане в заблуждение на избирателите са неоснователни. Тези възражения касаят самата партия – в случая БСП и тъй като не са констатирани други нарушения на въпросния плакат, ЦИК приема, че той отговаря на всички условия на чл. 183 от ИК, поради което решение № 232 от 16.10.2015 г. на ОИК – Димитровград се явява незаконосъобразно.

Няма нови жалби, постъпили в ОИК – Димитровград на 23 и до обяд на 24 октомври, информира още Димитър Гавазов.olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук