ОТЛИЧИХА ЗЕМЕДЕЛЦИ НА ПЪРВИ БАЛ В РЕГИОНА

контакти

Бал на земеделеца се проведе за първи път в региона. Нетрадиционната проява, която събра над 120 земеделци и ръководители на институции от област Хасково, бе в Димитровград. На нея бяха отличени местни селскостопански производители, като поощрение за тяхната работа, определени от комисия. Събитието организира компанията за търговия с минерални торове „Евро Ферт”.

Сред официалните гости тях бяха проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – Пловдив, проф. д-р Димитър Греков, бивш министър на земеделието и храните и член на Академичния съвет на Аграрен университет, доц. Димитър Панайотов, декан на Аграрен факултет на Тракийски университет – град Стара Загора, Тенчо Тенев, председател на Сдружение на зърнопроизводителите за област Хасково и член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Неохим” АД и др.

Проф. д-р Христина Янчева връчи отличие за най-просперираща фирма на Тони Тонев, управител на „Агро ДТ”. От ръцете на проф. д-р Димитър Греков, наградата за най-активна кооперация, получи Танка Тенева, председател на СКС „Раковски”. За най-млад земеделски производител бе обявен Янко Ангелов. Грамотата му бе връчена от Стефан Димитров. Като най-проспериращ животновъд бе отличена Пенка Христова. Удостоверението за това тя получи от доц. Димитър Панайотов. За най-постоянен клиент на „Евро Ферт” бе обявен Ангел Петров от Воден, който получи грамотата си от Митко Жеков, директор „Продажби и реализация”. Доайен в областта на земеделието в региона стана председателят на КЗУ „Доверие” – Странско Петко Николов. Отличието му бе връчено от Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Неохим” АД.

Благодарим ви, че работим заедно вече толкова години, обърна се към присъстващите изпълнителният директор на „Евро Ферт“ – Петър Томов. Българското земеделие е отрасъл, който трябва да се подкрепя, за да се развива адекватно, допълни Стефан Димитров – председател на Съвета на директорите на компанията. Проф. Греков бе категоричен, че земеделие, бизнес и наука трябва да вървят ръка за ръка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук