Отличават спортисти и читатели на годината в Димитровград

контакти

Спортисти на годината и читатели на годината ще бъдат отличени в Димитровград, съобщават от Общината и от Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Традиционните награди „Читател на годината“ и „Посланик на библиотеката“ за 2023 година ще бъдат връчени на 23 януари от 17.00 часа в зала „Снежана Янева“ (голямата читалня).

На следващия 24 януари от 18.00 часа, във фоайето на спорта зала „Младост“ ще се проведе церемонията Спортист на годината ‘2023. Кметът на община Димитровград Иво Димов ще връчи годишните награди в областта на спорта.

По традиция, всяка година в края на месец януари библиотеката отличава най-активните си читатели през изтеклата календарна година. Наградата „Читател на годината“ се определя по статистически показатели за заета литература. Призът „Посланик на библиотеката“ се връчва на съмишленици и партньори, с принос към популяризиране на дейността на библиотеката, съвместни инициативи за стимулиране на четенето и повишаване на грамотността.

Носителите на отличията на общински спортни звания за принос в областта на спорта се определят съгласно критериите, утвърдени с Наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Категориите са – „Спортист на годината”, „Отбор на годината”, „Треньор на годината“, „Дългогодишен принос в областта на спорта“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук