ОТЛИЧАВАТ ДВЕ УЧИТЕЛКИ, ЗА ПРИНОС В ОБРАЗОВАНИЕТО, НА 24 МАЙ

контакти

Две учителки ще бъдат отличени на 24 май в Димитровград, за принос в областта на образованието. Те са Катя Борисова – старши учител в ОДЗ „Слънце“, и Владимира Самарджиева – старши учител в ОУ „Алеко Константинов“.

По настояване на ръководствата на учебните заведения, след няколко срещи, се промениха критериите, обясни Антоанета Шаркова, началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“. Тя обяви наградата като специална, за принос в развитието на образованието на местно и национално ниво. Пак ще бъде за Учител на годината, но комисия ще решава колко и какви учители да бъдат отличени, обобщи Шаркова.

Тържеството за Деня на буквите започва на 24 май, от 10:15 часа, с шествие на бул. „България“. В него ще се включат Общински гвардейски отряд, Детски духов оркестър, Забавно духов оркестър, ученици. На централния площад те ще се присъединят към блокове от детските градини, читалища, учители, служители и граждани. За празника ще бъде подредена и изложба, под надслов: „Ние се гордеем с вас“. Всяко училище трябва да подготви табла, на които ще проследят успехите на учениците през годината, от олимпиади, състезания…

Тържествената част е предвидена за 10:30 часа, на централната сцена. Програмата включва връчване на наградите за принос в областта на образованието и принос в областта на културата. Носители на наградата за култура на Димитровград за 2016 г. са директорът на Исторически музей Елена Георгиева и секретарят на Клуба на дейците на културата Анелия Радева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Вече няма женски род на професиите – „двама учители ще бъдат наградени, госпожо директор“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук