ОТЛАГАТ ХАСКОВСКАТА ЛИСТА НА БСП ЗА СЪБОТА

В събота на нов пленум ще бъде утвърдена листата на БСП за област Хасково. Такова решение е било взето на заседанието на Националния съвет днес. В почивния ден ще се решават и подредбите за трите софийски избирателни района, както в Габрово.

Водач за Хасково, както стана известно по миналата седмица, е бившият зам.-екологичен министър Чавдар Георгиев. Няколко дни по-късно, втора в листата на социалистите се оказа бившият областен управител Райна Йовчева, след проведено заседание на Областния съвет. Предложената от Харманли и Симеоновград Йовчева преборила председателите на хасковската и димитровградската организации – Иван Станчев – Димитър Петров, и досегашният депутат Смиляна Нитова. Трети се наредил представителят на Младежкото обединение в Харманли – Любомир Андреев. Доверие за четвъртото място получила Нитова.

Към второто място в листата обаче аспирациите от Хасково и Димитровград остават. С нарочна позиция димитровградчани настояват то да бъде отредено на председателя Димитър Петров, както е решила конференцията им. Същото, но за Иван Станчев, иска актива на Хасковската партийна организация.

И, ако тук разместване е вероятно, със сигурност може да се твърди, че ще го има при третото място. Според „Позитано“ 20, то е по-подходящо за коалиционен партньор, както се говори – Александър Паунов – шеф на Комунистическа партия на България.

olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук