ОТЛАГАТ КРЪГОВОТО ОКОЛО ВОДНАТА КУЛА ЗА ПРОЛЕТТА?

Водна кула
контакти

Има вероятност ремонтните дейности по изграждането на новото кръгово съоръжение около Водната кула и жп надлеза да стартират на следващата пролет. През седмицата са се провели три срещи между общината, Национална компания железопътна инфраструктура /НКЖИ/ и изпълнителят „Терна“. Станало е ясно, че измененията по проекта увеличават цената за изграждане до 8 млн. лв., т. е. с около 3 млн. повече от обявеното.

Има два варианта. Първият е по сигурен – да се намерят парите и тогава да се започне. Вторият – да стартираме изграждането в рамките на наличните средства и в движение да търсим финансиране. На кой ще се спра, зависи от конкретните разговори. Моето желание е да започнем в началото на юли и до края на годината да бъде отпушено трасето. Ако изпуснем юли, отиваме на следващата пролет. Лошото е, че в служебното правителство няма кой да се ангажира с проблема. След формиране на новия кабинет, давам три дена на финансовия министър да си опознае екипа и на четвъртия отивам при него, заяви Иво Димов. Той допълни, че при всички случаи ще се търси дофинансиране от държавата. Другата седмица кметът има среща с директора на НКЖИ, за уточняване на подробностите и параметрите.

Сред новостите е изграждане на две пасарелки – едната в района на Лидл, а другата – в района на Неделен пазар. Те ще струват по 500 000 лв., ще бъдат снабдени с асансьор, покрив и всички дадености. Допълнително е решено да се изгради още един подлез в района на самото кръгово. Целта е пешеходците, идващи от бул. „Трети март“, да преминават директно към бул. „Димитър Благоев“. Проблемът с организацията на движението между спортна зала „Младост“ и бившето кафе „Малина“ ще се решава в движение. По предварителните чертежи, трасето е еднопосочно от „Малина“ до „Ромен Ролан“, а следващата част до залата – двупосочно. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук