Откриха 70 000 ментета във влизащи от Турция камиони (видео)

контакти

Близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоките са установени в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

При един от случаите, на 9 май в 21:35 часа на пункта пристига на входящо трасе от Турция влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените документи от водача – турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция за Полша през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват в товара 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни изделия с обозначения на защитени търговски марки, сред които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки. В колетите са открити още 4336 чифта обувки с лога на известни спортни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил с турска регистрация, отново превозващ стока от Турция за Полша, митническите служители установяват общо 9192 текстилни изделия – облекла, носещи лога на известни търговски марки. Една част от тях – 4500, са декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, за което ще бъдат уведомени маркопритежателите. Другата част от задържаните облекла – 4692 броя, не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. За откритите контрабандни стоки на водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук