Откриха 38 400 цигари в палети със замразена риба

За 9 месеца на Капитан Андреево са задържани 21 223 593 папироси

38 400 контрабандни цигари /1920 кутии/ задържаха митничари на митнически пункт Капитан Андреево. Открити са в палети със замразена риба, информират от Агенция Митници.

Два часа след полунощ на 28 септември на пункта пристига товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната от Турция. Иранският шофьор представя редовни документи за превозваната стока – замразена риба, но на рентгена проверяващите виждат необичайни плътности в товарното помещение на камиона. Впоследствие, в долната част на палетите са открити кутиите с цигари, с които са запълнени кухини на палетите.

Папиросите и камионът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За деветте месеца на годината, митническите служители на Капитан Андреево са задържали 21 223 593 цигари, уточняват от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук