ОТКРИХА ЦЕНТЪР ОТ СЕМЕЕН ТИП, ПРИЮТЯВА 14 ДЕЦА И МЛАДЕЖИ

[quote]МРР: ВИЖДА СЕ, ЧЕ НЕ СТРОИМ САМО МАГИСТРАЛИ[/quote]

С водосвет и прерязване на лента днес бе открит втория в Димитровград Център за настаняване от семеен тип, намиращ се в кв. „Черноконево“. Проектът за центъра бе подписан на 28 декември 2011 г., като продължителността му е 24 месеца. Стойността му е 654 340,15 лв., финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“.

ЦНСТ ще приеме 14 деца, на възраст от 3 до 18 години. До края на 2025 г. всички деца в България трябва да бъдат изведени от домове, което да допринесе за тяхното приобщаване в обществото. Вижда се, че Министерството на регионалното развитие не строи само магистрали, заяви Климентина Върбанова, Главен секретар на МРР. Тя допълни, че в 62 общини се изпълняват такива проекти. Най-важното според нея е не само да се построи подобен център, но и да се осигурява последващо финансиране.

Първоначално Димитровград не бе включен в списъка на общините, в които ще се изграждат центрове от семеен тип. Преди време със Стефан Димитров направихме пътека до Министерството на труда и социалната политика, за да променим нещата, коментира кметът Иво Димов.

Това е най-хубавия център в цяла България от гледна точка на архитектурата и местоположението си, каза председателят на ОбС Стефан Димитров. Той обоснова думите си заявявайки, че условията са подходящи за деца с увреждания. От друга страна, близостта на ЦНСТ до училище и здравна служба ще помогнат за по-добрата социализация на потребителите. Димитров допълни, че работата трябва да продължи по осъществяването на такива социални инициативи, като в скоро време трябва да се помисли и за дом за стари хора.

До февруари следващата година трябва да бъде назначен персонал от 13 човека. Служителите ще получават финансиране по подписан на 4 декември договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, за 175 хил. лв. Всичко трябва да бъде изпълнено до ноември 2014 г. След този период дейността минава като делегирана към държавата. 

[box_info]Спешни и изгодни имоти от СЛАВЯНА КОНСУЛТ: www.slavyana.com    [/box_info]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук