ОТКРИХА ЦЕНТЪР ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА

Киноложки център
контакти

Откриха официално Киноложкия център в парк Марица. След прерязване на лентата, се проведе Международна изложба за кучета с доказано родословие, разпределени в няколко групи.

Този център е плод на тригодишния  труд на служителите от община Димитровград и на нашите партньори от Гърция. Надяваме се, че той ще допринесе за по-доброто партньорство между киноложките организации от България и съседните страни, каза Росен Кузев, ръководител на проекта. Кучето е най-добрият приятел на човека и ние работихме за това да предоставим на домашните любимци добро обучение и възпитание, допълни Николаос Готсис, заместник-кмет на гръцката община Ферес.

Председателят на Българската републиканска федерация по кинология Камен Литов си пожела да открие още такива центрове в България. Според него това ще доведе до решаване на много проблеми, свързани с четириногите.

Центърът се изгражда в продължение на 18 месеца. Състои се от сграда и два прилежащи терена, на които ще се провеждат изложбите. Сградата разполага с конферентна зала, зала за екипа и санитарни помещения. Изготвени са програми за обучение на възрастни и деца, състоящи се от по 7 отделни учебни модула.

Комплексът е изграден по проект: „Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион – Международен киноложки център „Марица”, програма „Гърция – България 2007 – 2013. Общата му стойност е 1 016 669,80 лв. Партньори по него са общините Димитровград и Александруполис, част от която е община Ферес.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук