Откриха нарушения в бензиностанции в Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград

13 152 кг пропан-бутан и 7000 литра горива без документи задържаха митничари и данъчни

13 152 кг  газ пропан-бутан, 5387 литра дизелово гориво и 2186 литра бензин без документи за платен акциз задържаха при съвместни проверки митнически служители на Митница Пловдив и служители на НАП, информират от Агенция Митници.

На 9 и 10 ноември при проверки на пет бензиностанции на територията на общините Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград митническите и данъчни служители установяват големи разлики между документите за доставените количества и показанията на нивомерните системи на съдовете за съхранение на горивата. За разликите на количествата горива, за които не са били представени документи за платен акциз, е извършено обезпечаване чрез пломбиране на съдовете, в които се съхраняват.

Взети са проби за лабораторен анализ, които ще установят точния вид на стоките и размера на избегнатия акциз, след което ще бъде образувано административно-наказателно производство срещу отговорното лице.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук