Откриха експозиция с най-доброто от фонда на галерия „Петко Чурчулиев“

Експозиция с най-добрите произведения от фонда на художествената галерия „Петко Чурчулиев” откри кметът на Димитровград Иво Димов. Това стана в присъствието на художниците Стефан Чурчулиев, и Аглика Гайтаникова, представители на културната общност в града и граждани.

В изложбата може да се види постер с автограф на световноизвестния автор от български произход Христо Явашев – Кристо, произведения на Светлин Русев, Димитър Казаков – Нерон, Вежди Рашидов и още известни имена от българската живопис и скулптура.

53 произведения на знакови творци, ярки имена от 70-те години на ХХ век до наши дни са представени в изложбата.  В двете зали на галерията са експонирани общо 37 платна живопис, 9 графики и 7 малки пластики. Селекционер на експозицията е художникът – плакатист, дизайнер и куратор Костадин Отонов.

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ събира, съхранява, документира, проучва и популяризира творби на българското изобразително изкуство. Богатият й фонд надхвърля 2300 художествени произведения от над 370 автори в различни раздели. С помощта на Стефан Чурчулиев и подкрепата на Община Димитровград, в лицето на кмета Иво Димов, галерията непрекъснато обогатява фонда си, заяви на откриването уредничката на галерията Антоанета Станчева.

Градоначалникът изрази намеренията си да продължи да подкрепя културата в града и обяви, че тази година Димитровград отново ще бъде домакин на пленер с участието на студенти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук