ОТКРИХА ПЛОЩАДКА ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ

контакти

Детска площадка  беше открита днес в двора на Дневен център за деца с увреждания /ДЦДУ/. Тя е реализирана по проект на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната реда /ПУДООС/. Тя е на стойност 9680 лв.

Още с встъпването си в длъжност през март миналата година споделих мнение, че децата се нуждаят от социализация. Осъществяването на тази площадка е път в тази посока. Имахме 10 дена срок за подаване на проект по програмата. Въпреки това, успяхме да се справим с документите, за да се радваме сега на този прекрасен кът. Това каза Ивелина Златева, управител на ДЦДУ. Тя благодари на администрацията за професионализма и помощта при реализацията.

Съоръженията в детския кът включват преместваеми футболни врати, специален мост, помагащ за раздвижване на децата, беседка, баскетболен кош и др. Премахнати са бурени, а на тяхно място засадени дръвчета и храсти за образуване на жив плет.Общината подари косачка за трева и топки за спортна дейност. Специална програма подготвиха ученици от ПМГ „Иван Вазов“.

Общо 31 потребители има момента в ДЦДУ, като 19 от тях са целодневни. Най-малкото дете е на 2 години, допълни управителят.

В прилежащо пространство площадката ще бъде допълнена с Ботаническа градина, изграждана отново по проект на ПУДООС, подаден от Дневен център за възрастни хора с увреждания /ДЦВХУ/. Амбицията е дейностите да приключат в края на октомври 2013 г.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук