ПУСКАТ СКЕНЕРА В МБАЛ. ПЪРВИТЕ ПАЦИЕНТИ – ДО ДНИ

контакти

newbeautyВ сряда ще бъде открит новият скенер на МБАЛ „Света Екатерина“, 10 месеца след монтажа му. В събитието ще участват кметът Иво Димов и ръководството на димитровградската болница.

Апаратурата получи лицензиране. Компютърният томограф ще започне да обслужва пациенти от началото на следващата седмица, информират от Общината. На практика, това означава, че вече е обучен персонал, който да работи със специализираната техника.

Скенерът бе монтиран в Рентгеново отделение през юни 2015 г., когато бе съобщено, че първият пациент ще мине след месец. Впоследствие обаче стана ясно, че трябва да бъдат отстранени пропуски, за да се получи лиценз за ползване от Агенцията по ядрено измерване.

Общинският съвет в Димитровград взе решение през миналата година за закупуване на апарата, за близо за близо 250 хил. лева. Той ще обслужва пациенти от болничната и извънболничната помощ.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук