ОТКРИВАТ РЕМОНТИРАНОТО ЧИТАЛИЩЕ В РАДИЕВО И СЪБОРА В ДОБРИЧ

контакти

Преоткриване, след ремонт ще има тази вечер на радиевското Народно читалище „Събуждане-1927“. За обновяване на сградата, собственост на читалището, общинският съвет преди месеци гласува сума, с която  бе извършена реновацията. От общината уточняват, че за укрепващи дейности и разкрасяване на фасадата са изразходвани 16 024 лв. с ДДС.

Извън тази сума рамо е дал и арендаторът Митю Вълчев, верен приятел на радиевските самодейци. С негова помощ е подменена прозоречната дограма на първия етаж. Извършен е и цялостен вътрешен ремонт.

Лентата на обновената народна културна институция ще отреже кметът Иво Димов, вероятно в съдействие с Митю Вълчев и председателя на читалището Бончо Димитров.

От Радиево градоначалникът продължава към село Добрич, където  ще има още един  подобен ангажимент. Откриването тук, обаче, не е на обект, а на събор. От петък до неделя Добрич чества селищен празник, съчетан с Четвърти национален събор по „Стъпките на Света Богородица“. Тържеството, продължаващо 3 дни ще се състои на откритата сцена в парка. За настроението ще се грижат оркестър „Канарите“, получил честта да свири след официалното откриване. В програмата за следващите дни изяви на сцената ще имат оркестрите „Димитровград“ и „Агрофермер“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук