ОТКРИВАТ ПЪРВИЯ РЕЦИКЛИРАЩ ЦЕНТЪР ЗА ОТПАДЪЦИ

контакти

На официална церемония ще бъде открит първият Автоматизиран рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Той ще бъде представен в Димитровград на 23 октомври, от 12 часа, на ул. „Цар Борис“ 5 /пред сградата на бившето АПК/. Центърът се реализира по проект „Национална информационна кампания за популяризиране на разделното събиране на отпадъци чрез пилотно внедряване на най-модерния технологичен – Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци – и намаляване на емисиите парникови газове“. Събитието се организира от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд в България съвместно с Асоциация на рециклиращата индустрия, чийто председател е нашият съгражданин Иво Георгиев.

Проектът изпълнява политиката на Европейския съюз за насърчаване и постигане на максимално рециклиране и повторна употреба на отпадъците във всички страни-членки на ЕС. Целта е да се насърчи по-ефективното използване на ресурсите за постигане на нулево депониране.

След официалното откриване ще се състои практическа демонстрация на работата на Рециклиращия център. Присъстващите ще имат възможност да се включат в дискусия и да задават въпроси. Ще има също така томбола, организирана за насърчаване на правилното оползотворяване на опаковки и промяна в отношението към отпадъците като суровина. 

Инж. Албена Желязкова – консултант недвижими имоти, строителство, земеделски земи 0888 46 68 13 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук