Откриват нов завод край Димитровград

Нов завод ще бъде открит след малко повече от седмица край Димитровград. Прерязването на лентата ще бъде на 23 януари. Става дума за компания, специализирана в производството и проектирането на висококачествени осветителни тела за автомобилната промишленост. Първата копка бе направена на 22 март миналата година, а мястото започна да разработва турската компания „Са Ба“. Малко повече от година по-късно собствеността премина в други ръце.

Купувач е базираната в Плимът, САЩ, Varroc Lighting Systems, която е част от индийската група Varroc. Със сделката компанията придобива производствата на Sa-ba в Турция и България, писа capital.bg.

По първоначална информация, до края на годината в предприятието ще бъдат наети около 100 човека. Сред марките, за които ще произвежда продукция, са Порше, Форд, Фолксваген, Шкода и др.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук