Отказаха ли се от ново кръгово кръстовище на пътя Хасково – Димитровград?

контакти

Ново кръгово кръстовище се очаква да бъде построено на пътя Хасково – Димитровград, срещу бирената фабрика, свързано с търговски обекти, до които достъпът ще бъде затруднен, ако не се организира движението по различен начин. Такава бе информацията от началото на декември месец миналата година, когато от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) информираха, че е  представено инвестиционно намерение за изграждане на търговски обект и за реконструкция на съществуващо триклонно кръстовище в кръгово кръстовище, малко преди входа към областния град. Броени дни по-късно Общинският съвет даде разрешение за изграждане на кръгово кръстовище, до предстоящия да се изгради т. нар. ритейл парк, с конкретни параметри и намерение да се осигурят собствени средства на фирмата.

Днес, месеци по-късно, вече се коментират и други идеи за регулиране на движението в района, представени на заседание на Областната комисия по безопасност по пътищата. Сред тях е монтирането на светофари при отбивката за новите магазини. От друга страна, обсъжда се възможността за поставянето на мантинели между двете главни платна, за да се ограничи неправилният ляв завой, който идващи от Хасково понякога правят. Амбицията е така да се насочват към кръговото кръстовище при „Язаки“, където да обръщат, ако искат да отидат до магазините. Предстои съгласуване на предложенията, като към момента не е много ясно дали все още се обмисля намерение за второ кръгово кръстовище на пътя Хасково – Димитровград или не, но по-скоро отговорът е отрицателен, засега.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук