ОТЕЦ ГЕОРГИ: ЩЕ ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ КАЗАНИ С КУРБАН, КАТО ПОСТРОИМ ЗАВОДА

Ще трябват повече казани с курбан, като построим новия завод. Такава констатация направи архиерейският наместник отец Георги, имайки предвид, че тогава хората в Димитровград ще се увеличат. Непосредствено до църквата „Свети Димитър” той отслужи водосвет.

vodosvetkurban1Курбан за здравето и благоденствието на града и общината за трета поредна година даде кметът Иво Димов. Бяха приготвени 6 казана, с 5 овце, осигурени от градоначалника. Инициативата се превърна в традиция, след поредица бедствия, сполетели Димитровград. През тази година наредилите се за курбан хора бяха повече от предните два пъти.

Когато за първи път реализирахме начинанието, мнозина мислеха, че е предизборно, че е пиар. Нищо подобно! За да получиш, трябва да даваш! Най-важното е Димитровград да се развива, да сме всички живи и здрави. От това по-важно няма. Другото ще го наредим, каза Иво Димов, който раздаде първата порция курбан.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук