Отец Георги Тодев: Православната вяра е нашата крепост

Христос ни учи да носим с търпение тежестите на живота, каза архиерейският наместник

контакти

Мнозина в сегашно време се трудят да изтръгнат от нашите сърца и души тази вяра, тази надежда –  едничката крепка утеха в неправдите и болките на живота, единствената крепост на националното ни самосъхранение – православната Света вяра. Това казва във Великденско послание към миряните, предоставено в аванс на БТА, архиерейският наместник на Хасковската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Георги Тодев.

Свещенослужителят, с най-висок сан в околията, отслужи днес маслосвет и литургия в димитровградския храм „Свети Димитър“.

Плуваме в сегашното време, в бурното море от международни и частни болки и страдания. Нашият Спасител ни учи да носим с търпение тежестите на живота, както и Той ги е понесъл, като незлобиво агне и да бъдем твърди във вярата, надеждата и любовта, обръща се към вярващите отец Тодев.

Той увери, че канонът ще бъде спазен и на Разпети петък ще се състои обиколката на храма. Довечера на утренята на Велики петък също така ще бъдат четени Дванадесетте евангелия. Смисълът на ритуала е да бъдат припомнени страданията на нашия Господ Иисус Христос по време на земния му път, каза отец Георги.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук