Отец Георги: От Сътворението имаме мъж и жена. Така трябва да си остане

Бог е сътворил Адам и Ева. Имаме мъж и жена и така трябва да си остане, коментира архиерейският наместник на Хасковската духовна околия отец Георги. Повод за думите му бе призивът на Светия Синод да не бъде приета Истанбулската конвенция. Обръщение срещу ратификацията й бе прочетено от амвоните на църквите на 28 януари, след Светата литургия – Неделя на митаря и фарисея.

Поддържам мнението на църквата, допълни отец Георги. Цитира писмото от Светия Синод, с което се призова Народното събрание да не се ратифицира Истанбулската конвенция. В него се казва, че с конвенцията се въвеждат понятия, противоречащи на православната вяра, национална традиция и правна система.

Писмото пристигна на 24 януари и веднага го разпратихме до свещениците в околията. Оттук насетне, не мога да кажа как ще се развият нещата. Не знам как е при останалите хора, но миряните ни подкрепят, обясни архиерейският наместник.

Ратифицирането на Истанбулската конвенция бе отложено от Народното събрание. Очаква се провеждането на широк обществен дебат, заговори се и за референдум.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук