ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ТОДОР БОЯНОВ ДО СТЕФАН ДИМИТРОВ

контакти

Отворено писмо, адресирано до председателя на Общинския съвет Стефан Димитров и до медиите разпрати временно изпълняващият длъжността директор на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Тодор Боянов. В него той отправя критика, че в публичното пространство „се хвърля невярна информация“. По този начин се се създава грешно впечатление и се уронва престижа на димитровградския театър, се казва в отвореното писмо. Ето и пълният текст:

До г-н Стефан Димитров

Председател на Общински съвет

Димитровград

До всички медии

                                                              ОТВОРЕНО ПИСМО

Г-н Председател, много е лесно да се хвърли в публичното пространство невярна информация, че театърът разполага с бюджет за 2014 г. в размер на 280 000 лв., като по този начин манипулирате общественото мнение и създавате у хората грешно впечатление, уронвайки престижа на димитровградския театър.

С Решение № 1192/30. 01. 2014г. на Общински съвет Димитровград е утвърден бюджета за 2014 г., съгласно т. 17 (Приложение № 16) и собствени приходи на звената на делегиран бюджет, съгласно т. 1.1.3 (Приложение № 2) от решението е гласуван бюджета на театъра. Тази година бюджетът ни в разходната си част е 229 737 лв. ,а по приходна част 28 700 лв. Тази сума ние набираме от продажба на билети и от отдадено имущество под наем. Това означава, че реално от общинския бюджет ще получим до края на годината 201 037 лв. Необяснимо е защо казвате, че със сумата 280 000 лв. други творци могат да направят чудеса при положение, че тази сума първо – не е вярна, второ – в един бюджет се включват разходи за заплати, издръжка и капиталови разходи. Разходите за заплати и осигуровки на театъра са 116 830 лв., капиталовите разходи са 2700 лв. Като съберем тези суми и ги извадим от реалния бюджет на театъра, остават 81 507 лв. Тази сума ние използваме за текущи ремонти, за ток, вода, парно, интернет, телефони….и т. н. Сам можете да разберете колко малка сума остава за творческа дейност на театъра, за да може да си изпълнява основната функция. И като всеки нормален човек сравни тази малка сума с твърдяната от Вас сума в размер на 280 000 лв. му възниква въпроса защо човек с вашия пост и обществено положение пуска в публичното пространство невярна информация. По този начин Вие опетнявате името на димитровградския театър и на служителите работещи в него. В театъра работят хора, които дават всичко от себе си, за да може той да продължава да се възстановява и да израства.

Г-н Председател, в дадената от Вас пресконференция твърдите, че съм скрил новите пултове на театъра, при което ОУ „Ал. Константинов” се наложило да плащат допълнителни средства на външни фирми. Това е клевета и лесно може да се провери.

Относно наема на театъра…. Г-н Председател, погледнете Решение № 1713/20. 09. 2011г. на Общински съвет Димитровград и ще видите, че там са упоменати цените за ползване на залата на ОДТ „Апостол Карамитев” за отопляем и неотопляем сезон по часове и за цял ден. Тогава ще разберете, че моите действия са били в посока на изпълнение на това решение и че твърдените от Вас неща са отново клевета.

Г-н Председател, в Театъра няма място за политика, освен една и тя е Репертоарната политика. Точно Тя оформя творческия облик на един театър. И смея да твърдя, че след две години и половина, димитровградският театър отново има свой облик. За това може да се съди по оценката на театралната общественост в страната. Аз не търся оценка от политиците, а само и единствено от зрителите. Факта, че през 2011г. зрителите които са посетили театъра са 4848, а през 2013г. са 15900 говори сам по себе си.

С уважение: Тодор Боянов,

ВРИД Директор на ОДТ „Апостол Карамитев” Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук