ОТВАРЯТ БАСЕЙНА НА ДЖУЛАЙ МОРНИНГ

контакти

Басейн „Химик“ в Димитровград ще бъде отворен на 1 юли, което съвпада с празника Джулай морнинг, свързващ се с посрещането на изгрева. Намерението бе той да бъде пуснат 15 дена преди това, но продължаващите ремонтни дейности не позволиха това.

Изградена е пречиствателна станция, която ще пречиства вода около 1400 кубика за 3-4 часа, като в денонощието системата ще работи около 16 часа. Това ще подпомогне повишаване температурата на водата. Басейнът няма да се празни цяло лято, а само в края на сезона за почистване. Коритото е боядисано с хидроизолационна боя, бордът облепен с противохлъзгащ гранитогрес, има основен ремонт на тоалетните и съблекалните, поставени са три броя соларни душове. Допълнително от общинско предприятие „Благоустрояване“ около големия и детския басейни слагат над 1000 квадрата плочки. В края на седмицата ще има 72-часова проба на инсталацията, извършване на лабораторно изследване и подготовка на документацията. Ремонтът струва малко над 200 хил. лв. Информацията съобщи Клавдия Тончева, началник на отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“. Трескава работа кипи на басейна. Майсторите бързат с оставащите дейности до цялостно завършване. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук