Отбелязват 10 години от възстановяването на църквата „Св. Св. Константин и Елена“ в Одрин

И от създаването на читалище „Просвета“ към църквата „Св. Георги“

контакти

10 години от възстановяването на църквата „Св. Св. Константин и Елена“ и от създаването на читалище „Просвета“ към църквата „Св. Георги“ в Одрин ще бъдат отбелязани на 15 септември, съобщават организаторите от посочените институции.

По повод годишнината, ще бъде организирано тържествено честване и празник, на който участие от българска страна ще вземат много официални гости и граждани от България.

За тържествата ще пристигнат вицепрезидентът на България Илияна Йотова, председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, заместник-министърът на културата Румен Димитров, областните управители на Хасково и Ямбол, председатели на дружества от България, дейци на културата, фолклорни ансамбли и много българи.

От турска страна се очаква участие да вземат областният управител Гюнай Йоздемир, кметът на Одрин Реджеп Гюркан, други официални лица, фолклорни ансамбли и много граждани.

Сред събитията в програмата са – официално откриване на новата сграда на читалището в църквата „Св. Георги“ от 11:00 часа, среща с дефиле на фолклорни ансамбли от България и Турция пред сградата на кметството в Одрин от 12:30 часа, среща с дружествата на изселниците от България в сградата на „Ърмак тиджарет“ от 13:00 часа, тържество и курбан в църквата „Св.Св. Константин и Елена“ от 14:00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук