ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ВОЕННИЯ ПАРАШУТИСТ

Денят на военния парашутист отбелязваме на 18 октомври. За първи път се празнува през 1994 г., след решение на министъра на отбраната от 17 октомври. Датата се свързва с получаването на бойно кръщение през 1944 г. на Парашутна дружина в битка.

Наследник на Парашутна дружина е 68-ма бригада „Специални сили“, дислоцирана в Пловдив, подчинена на Щаба на Сухопътните войски на Българската армия, съобщава komandos.dir.bg. Бригадата изпълнява цял спектър от специални задачи.

Настоящият министър на отбраната Ангел Найденов ще почете празника в София. Той ще поднесе венци и цветя пред паметника на парашутиста в столицата. По-късно ритуал в памет на героите-парашутисти ще се проведе в Централните софийски гробища на Алеята на парашутиста. В Пловдив пък на празника на 68-ма бригада „Специални сили“ ще бъде заместник-министърът на отбраната Неджми Али.

Какъв по-добър повод за почитане на празника в деня, когато е обявен жълт код за вятър в 18 области. Поривите пречат сигурно на скачащите, но път адреналинът е на макс. 

Гостувате ли в Димитровград, изберете хотел СЛАВЯНИ: www.hotelslaviani.com Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук