Оставят невъзстановени настилки след аварии, оплакват се общини на прага на зимата

Работна среща във връзка с настъпващия зимен сезон 2021-2022 г. се проведе днес в зала „Марица“ в Областна администрация – Хасково, съобщават оттам. На нея, освен обичайните теми при подготовката на зимното почистване и поддържане, са били засегнати и проблеми, след ВиК аварии и прекарването на комуникации.

От общините Харманли и Симеоновград например изразяват притеснение, че след отстраняване на аварии, служителите на водното дружество не възстановявали пътната настилка. От община Димитровград, пък, са споделили, че проблем възниква не само при аварии на ВиК, но и след свързване на битови абонати на Ситигаз.

Областният управител инж. Минко Ангелов проведе разговор с директора на ВиК – Хасково Божидар Желязков. Той се ангажира да бъде възстановена настилката на участъците, където са извършени ремонтите по ВиК авариите, поясняват от Областна администрация – Хасково.

Същевременно, има сключен договор с ,,АБ” АД за поддържане на 1010,936 км републикански пътища I , II и III клас, както и договор за поддържане на 113,530 км от  АМ ,,Марица”, уверил е на срещата директорът на Областното пътно управление (ОПУ) Радостин Ламбрев.

Съгласно одобрен план, необходимите материали за пътища  I , II и III клас за зимния сезон са следните: пясък – 12 530 т.,  сол – 5 100 т.,  CaCl – 22 т., като 4120 т. пясък, 2415 т. сол и 14 т. CaCl са вече осигурени. За АМ ,,Марица” са необходими 1 000 т. сол и 100 т. CaCl. 60% от необходимите количества са осигурени към момента.

ОПУ има подписани споразумителни протоколи със седем общини за съвместно финансиране на републиканските пътища в чертите на градовете за 2022 г., добави Радостин Ламбрев.

Просрочените задължения от миналата година към пътноподдържащата фирма са разплатени и са осигурени необходимите средства за зимен сезон 2021-2022 г., стана ясно още на срещата.

Представителите на общините добавиха още, че разполагат с финансов ресурс и са осигурени необходимите материали. Също така са сключени договори със снегопочистващи фирми.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук