Осигуриха допълнителни високопроходими коли за пожарни служби в региона

контакти

Три високопроходими пикапа и 36 коплекта лични предпазни средства са осигурени за пожарни служби в региона на Хасково, чиято демонстрация бе проведена днес.  Те са дарени по проект за повишаване на капацитета при горски пожари и првенция от бедствия, по трансграничната програма „България – Турция 2014 – 2020, съобщават от областното МВР.

Високопроходимите коли са разпределени в районните служби в Хасково, Харманли и Свиленград. Всяка от тях е снабдена с очила за нощно виждане и преносими термокамери, през които се вижда димът и се локализира мястото на огнището. С тяхна помощ могат да се издирват и хора в задимена гора. Специализираните автомобили са оборудвани с два шланга, 6 гръбни пръскачки и с 12 комплекта предпазни средства.

Демонстрацията огнеборци показаха пред делегация от Турция и представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /ГДПБЗН/. Присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, директорът на „Оперативни дейности“ в ГДПБЗН ст.комисар Красимир Шотаров и шефът на пожарната в Одрин Айдън Баскак.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук