Гасиха осем пожара в сухи треви край Димитровград през уикенда

Осем пожара в сухи треви са избухнали през уикенда край Димитровград. Два са в събота и шест в неделя, по данни от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/ – Хасково.

В събота, малко след 16:00 часа сухи треви са пламнали в местност „Черничева махала“ в кв. „Марийно“. Запалили са се сухи треви и в двор в село Голямо Асеново.

Първият пожар в неделя е бил в двор в село Странско, където са се запалили сухи треви. Около 13:30 огнеборците са потушили пожар до гара Север – засегнал около 10 дка. Малко по-късно 30 дка са се възпламенили в кв. „Черноконево“. Към 18:00 часа, пламъци са обхванали район от 5 дка в местност „Черничева махала“. Час по-късно сухи треви са горели в близост до блока на ВиК. По-късно в неделната вечер сухи треви са горели до Железния мост.

Пожарите, които бяха сравнително малки, са потушени своевременно, макар в неделния следобед да се появи силен вятър. Конкретно за последните не може да се каже със сигурност, но практиката показва, че в болшинството от случаите говорим за небрежност, коментира директорът на РСПБЗН – Хасково комисар Николай Вълчев.

Вследствие на пожарите, в отделни райони на Димитровград се получиха сигнали за задимяване или усещане на задушлива миризма. Според Регионалната служба, не е имало нищо извънредно или прекомерно увеличаване на концентрация от дим.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук