Освобождаване от наеми на търговците-наематели на общински обекти предлага кметът Иво Димов

контакти

Да бъдат освободени от наем търговските обекти, чиято дейност се преустановява със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага кметът на община Димитровград Иво Димов. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане е предложението на кмета на общината към Общинския съвет. В него е записано:

Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на обектите, подробно изброени в заповедта на министъра на здравеопазването, предлагам наемателите да бъдат освободени от заплащане на съответния наем за периода, през който обектите не работят, на основание заповедта на министъра на здравеопазването.„, се казва в аргументите на кмета Иво Димов.

С това кметът на община Димитровград прави още една стъпка към споделената социална и икономическа тежест, която понася малкият и средният бизнес, в резултат на кризата от въведените мерки за справяне с епидемията от COVID-19. По инициатива на Иво Димов, обявена през изтеклата седмица, се предвижда освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на общината като фитнес зали, кафенета, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност поради въведените рестриктивни мерки за ограничаване на вируса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук