Освободиха Димитър Маргаритов от КЗП, смени го човек на БСП

контакти

Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов, информират от правителствения пресцентър.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в Смолян, се казва още в прессъобщението от правителството. За политическата принадлежност на новия председател няма информация, но проверката в интернет показва, че, освен общински съветник е и координатор на БСП в смолянска област.

В освобождаването ми няма драма, заяви пред Нова ТВ бившият вече шеф на КЗП, чиито мандат е изтекъл още преди 2 години. Не ставало дума и за конфликт с министъра на икономиката Корнелия Нинова – принципал на КЗП.

Надявам се, че ще има приемственост и колегите ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена, етично пожела на новото ръководство Димитър Маргаритов. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук