Орязаха опасни дървета по пътя към Автопазара

Опасни дървета, по главния път към Автопазара в Димитровград, бяха орязани преди дни. Такива са премахнати както от страна на тротоара, така и от другата, на която спират коли в неделни пазарни дни. Наскоро, именно в един такъв ден, вследствие на силен вятър, дърво падна върху паркирали коли.

След инцидента, специалисти от Община Димитровград отидоха на оглед на мястото. Междувременно, от управлението на Общински пазари също насочиха внимание да се огледа и останалата част от терена. Определени бяха няколко потенциално опасни дървета, които бяха изрязани. Премахнати бяха също изсъхнали клони и оформени корони, за да се гарантира безопасността на преминаващите пешеходци и коли, сподели главният еколог на Общината Пламен Митков.

Дейността бе възложена на „Нео титан“. Дървесината, пък, се складира в Общинско предприятие „Благоустрояване“. Предоставя се на кметства, читалища и подобни институции,където има необходимост, за огрев.

На подстъпа към Автопазара не се предвижда залесяване с нови видове, засега. На други, където се прави по план, се засаждат декоративни, подходящи за градската среда, допълни главният еколог.

Периодично получаваме сигнали за опасни дървета. Когато постъпят, действаме своевременно, подчерта Митков. Когато гражданите попаднат на такива или на проблеми от друго естество, могат да сигнализират в Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук