ОРГАНИЗИРАТ РЕГАТА ПО МАРИЦА ОТ ДИМИТРОВГРАД ДО СИМЕОНОВГРАД?

Регата по река Марица има намерение да организира от следващата година Община Димитровград. За момента идеята е на проектна фаза, като намерението е тя да обхваща периметъра от Димитровград до Симеоновград. В нея ще се включат както лодки от екоматериали, така и каици.

С организирането на подобно събитие общината смята да продължи приключилия фестивал, обхващащ пускане на лодки, арт работилници с материали от отпадъци и представления. Фестивалът се проведе в две издания в две поредни години. Цялостната организация струваше близо 490 хил. лв.

Продължаването на фестивала може да стане като запазена марка, която може да се нагдражда и развива през годините, смятат от общината. Амбициите са през всяко следващо издание да се включват все повече общини, които са на Марица или в близост до нея. Ще се залага на различните и иновативни прояви, които да обогатяват културния живот.   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук