Организират кампания за старица, останала без дом след пожар

контакти

Кампания е организирана в помощ на 72-годишната баба Иванка от димитровградското село Злато поле, чийто дом изгоря преди няколко дни. Тя е за събиране на дрехи, обувки, както и пакетирани хранителни продукти за жената, които могат да бъдат предадени в местната база на Български червен кръст /БЧК/ на ул. „Цар Симеон“ 11 в Димитровград, от 9.00 до 16.00 часа.

Желаещите да помогнат с финансови средства за възстановяването на дома на самотната жена могат да направят това на следната банкова сметка:

Обединена българска банка

Фондация „Подари усмивка“

BG40UBBS88881000916293

за Иванка Костадинова Тилева

В основанието на банковия превод задължително трябва да се упомене за кого се прави дарението.

Същевременно, днес бе доставен оборудваният фургон за подслон на баба Иванка. Да изрази своята подкрепа към възрастната жена на място бе председателят на Общинския съвет в Димитровград Гергана Кръстева. Тя благодари за светкавичната реакция на кмета на общината Иво Димов и главен комисар Николай Николов при решаването на случая.

Операцията по поставянето на двутонния фургон бе координирана на място от шефа на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Димитровград главен инспектор Иван Пачов. Два крана бяха необходими за поставянето му в дворното място, където удобно за жената ще бъде подвързан към съществуващата отточна и водоснабдителна мрежа. Фургонът има кухня, санитарен възел и стая.

Гергана Кръстева обяви, че в Общинския съвет вече е подготвена докладна за еднократна помощ на самотната старица, като сподели, че нейното предложение ще бъде тя да получи максималния размер по съществуващата наредба. Кръстева каза, че още от днес жената ще започне да получава топла храна по програмата „Топъл обяд“, като се ангажира с цялостното дооборудване на временния дом на жената.

„Тук съм, за да знае всеки гражданин на общината, че не е сам и че има подкрепата на институциите“, сподели Гергана Кръстева.

С помощта на кмета на селото Иван Тенчев вече са подадени документите за издаването на нова лична карта, която жената загуби наред всичките си пари и цялото си притежавано имущество при изпепеляващия пожар. Трогната от навременната реакция и подкрепа от институциите, баба Иванка благодари, че не е оставена сама в такъв тежък за нея момент. Животът я е лишил от детето й, съпруга й и всички близки хора. В помощ се отзоваха на място и хора от селото, които донесоха дарения от дрехи и хранителни продукти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук