ОПРЕДЕЛИХА 4 УЧИТЕЛИ НА ГОДИНАТА СРЕД 12 НОМИНИРАНИ

контакти

12 са били постъпилите номинации за традиционната награда Учител на годината на Димитровград. Награди ще получат преподаватели в 4 категории. В категорията за Учител в детска градина е избрана Петранка Минева от ОДЗ „Райна Княгиня“. Учител в начален етап на образование наградата печели Невена Димитрова от ОУ „Алеко Константинов“. Следват – Учител в прогиманзиален етап на образвание – Живко Желев /ПМГ „Иван Вазов“/, Учител в гимназиален етап – Бистра Жекова / ЕГ Д-р Иван Богоров“. Всеки един от тях ще пoлучи парична премия от 250 лв.

Учителите бъдат отличени на 24 май, когато традиционно ще се проведе тържество за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тогава своята награда ще получи и новият деец на културата Тодор Боянов, които е временноизпълняващ длъжността директор на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев.

Тържеството на 24 май започва от 10:30 часа с парад на училищата. Всяко школо в общината ще има представителна група, която ще дефилира по бул. „България“ до централната част. Учениците ще бъдат водени от Забавно духов оркестър и гвардейци. Към тях ще се присъединят изпълнители от младежки духов оркестър.

Вечерта три училища ще изпращат абитуриенти – ПГ „Капитан Петко войвода“, СОУ „Васил Левски“ и ЕГ „Д-р Иван Богоров“, от 18:30 часа. Същият ден ще бъдат раздавани и материалите за евроизборите в зала „Гроссето“. От общината предвиждат то да приключи до 16:30 часа.  

На снимката – Учителите на годината, заедно с дееца на културата за миналата годинаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук