ОПРЕДЕЛИХА МЕСТАТА ЗА ЛЕПЕНЕ НА АГИТ-МАТЕРИАЛИ

Парламентарни избори 2013
контакти

[quote]ОПРЕДЕЛЕНИ СА И МЕСТАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНИ МИТИНГИ, СЪБРАНИЯ…[/quote]

Агитационните материали по време на предизборната кампания могат да се поставят само на определени места, гласи заповед на кмета Иво Димов. За Димитровград се определят: до офиса на „Мобилтел” ЕАД; до храм „Свети Димитър“; до бл. № 5 на бул. „Д. Благоев”; до бившето кино „Медея”; срещу автоспирка пред централна поща; в северната част на комплекс „Планета Пайнер“. В останалите населени места също са определени конкретни места като търговски обекти, читалища, табла.

В заповедта са описани редица забрани, сред които – използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация; поставянето на агитационни материали по трафопостове, стълбове и други елсъоръжения; използването на материали, застрашаващи живота на хората или нарушаващи добрите нрави; поставянето на материали на партии, коалиции, инициативни комитети в изборните помещения, както и на 50 метра от сградата.

С друга заповед се определят местата и помещенията за провеждане на предизборни събрания, митинги и манифестации от граждани, сдружения, партии, организации. За града това са – пл. „България“, площад пред бившето кино „Дружба“, пред бившето кино „Медея“, театър „Апостол Карамитев“, киносалон („Медея“). За кметствата – централните площади, читалища и клубове на хората от третата възраст.

Организаторите на проявите трябва да отправят писмено уведомление до кмета на общината. За свикване на събрание – най-малко 48 часа преди началото му. За манифестации – най-малко 72 часа преди това. Повече информация може да видите в секция „ИЗБОРИ“ в сайта на общината. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. „5. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния Кодекс ред до края на изборния ден.“

    При толкова малко места за лепене на плакати и при толкова много кандидати за власт,не виждам как ще си ги разполагат без да нарушават тази точка от заповедта,като ги лепят един върху друг.Голям майтап ще е и тази кампания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук