ОПРАВЯТ ПРЕДИЗВИКВАЩАТА НАВОДНЕНИЯ ТАПА ПО БУЛ. „Х. БОТЕВ” ДО 20 АВГУСТ

До 20 август трябва да бъдат ремонтирани 54 метра от канализационната мрежа на Димитровград по ул. „Оборище” до връзката с бул. „Христо Ботев”. Старата канализация е по-висока от новоизградената, което води до образуването на тапа. Това е и причината, след по-обилни валежи, да се наводняват постройки по бул. „Христо Ботев”, обясни Пенка Трифонова – технически ръководител във фирма „Ти Ви Би”.

Старата канализация е с Ø 800, а новата – с Ø 1500, което е и причината за образуваната тапа. Ремонтът ще се прави със средства от общинския бюджет, като стартираме от утре. За асфалтиране към момента не се мисли. По бул. „Димитър Благоев”, където също трябват довършителни работи, вероятно, ще се чака отпущането на средства по Оперативна програма „Околна среда”, каза още Трифонова.

Миналият петък Димитровград бе буквално залят от порой, падайки 74 литра на кв. метър. На следващия ден кметът Иво Димов свика спешна среща с представителите на фирмата изпълнител по Водния цикъл. На нея бе постигната договорка от тази седмица да започне подготовка за довършване на отсечката по ул. „Оборище”, която бе спряна поради неплатени задължения от Оперативна програма „Околна среда”. Над 5,5 млн. лв. са неплатените средства, което стопира работата по Водния проект. С вътрешен безлихвен заем Общината ще продължи за собствена сметка доизграждането на мрежата, за да се поема дебита от водосбора по бул. „Христо Ботев”.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук