ОПРАВЯТ ДУПКИ ПО ОБЩИНИТЕ С АСФАЛТ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ

Фрезованият при ремонтните дейности по магистралите асфалт ще бъде предоставен на общини, за да се подпомогнат ремонтите на тяхна територия на пътни участъци, които са в много лошо състояние. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура“.

От АПИ уточняват, че фрезованият асфалт ще е около 60 хил. кубически метра. С него ще се подкрепят местните власти в процеса на поддържане и обезопасяване и на общинските пътища. Това е стъпка в посока осигуряване на все повече инвестиции в качеството на пътната мрежа в страната в дългосрочен план, подчерта Павлова.

Поради ограничения бюджет и невъзможността да бъдат предоставени допълнителни средства за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, фрезованият от ремонтите по автомагистралите материал ще може да бъде използван за изкърпване на дупките по малките пътища.

Местните власти, които желаят да получат материала, трябва да заявят това в Националното сдружение на общините. То ще събира и обобщава заявките като приоритизира най-спешните обекти. Съгласуваният с министъра на финансите списък ще бъде представен за одобрение в Министерския съвет.

Досега фрезованият материал е използван основно от областните пътни управления за попълване на банкети, изпълване на основи пластове при ремонтни дейности и т. н.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук