Опасност от поледици по пътищата заради очакваното застудяване

Появява се опасност от поледици по пътищата в страната, вследствие на падналите валежи и очакваното застудяване в следващите дни. Поради тази причина е започнала превантивна обработка на пътните настилки.

Всички пътни управления са получили указания превантивно да започнат обработка на пътните настилки поради очакваното падане на температурите. Това изтъкна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на работно съвещание в Министерски съвет, съобщават оттам. Ведомството работи в пълен синхрон с министерството на вътрешните работи.

Ситуацията в страната се нормализира, обстановката във връзка с метеорологичната условия се следи непрекъснато, наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано. Всички отговорни институции са в пълна координация помежду си и в готовност за реагиране, включително и на сигнали на граждани, бе докладвано на министър-председателя Бойко Борисов на работно съвещание, което той свика във връзка с усложнената метеорологична обстановка на някои места в страната.

В област Хасково, както писахме, температурите плавно ще се понижават в следващите дни. Максималните стойности ще станат отрицателни към края на седмицата, но минималните ще се движат около и под нулата от утре.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук