Опасност дебне пешеходци на железния мост

Опасност дебне пешеходци на железния железопътен мост над река Марица в Димитровград, се казва в читателски сигнал. Причината са липсващи на няколко места бетонни плоскости, което създава предпоставки за падане оттам, което може да причини наранявания или да се стигне до по-сериозни последици.

Различни са предположенията за липсващите елементи. Едни допускат, че това става, заради остаряване на поддържащи конструкции, други смятат, че става, след човешка намеса, независимо от повода. В едно обаче са категорични, че ситуацията е такава от години насам. Оказва се, че имат основание, защото преди няколко години излизат подобни публикации, с твърдения, че се касае за кражби.

Каквито и да са причините, трябва да се вземат работещи мерки, тъй като мнозина преминават оттам за по-напряко, независимо от това дали е позволено или не, се допълва в сигнала. Сред тях са пешеходци, колоездачи, както и рибари, които периодично замятат направо от съоръжението.

Железният мост е строен през 40-те години на миналия век от германската армия. За сглобката са използвани нитове, заварки няма. Сега се стопанисва от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук