Омбудсман и Църква стартират Великден за всеки

Дари празник на баба и дядо

Омбудсманът Мая Манолова и Българската православна църква стартират второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“. Тя започва днес с молебен и благословение на Негово Светейшество патриарх Неофит. Сред партньорите са Български червен кръст /БЧК/, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка и др.

В кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, както през миналото издание, ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг, информират от офиса на омбудсмана. Подробности за набиране на средства – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук