Омбудсманът Мая Манолова идва за среща с протестиращи димитровградчани

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне утре, 8 август 2018 г., в 11.00 часа пред Община Димитровград с протестиращи граждани, които я сезираха срещу застрояването в парк „Никола Вапцаров“, информират от пресцентъра й.

Протестът е против решението на Общински съвет – Димитровград от мeсец юни за откриване на процедура за изработване на Подробен устройствен план /ПУП/ за регулация и застрояване на 15 дка от парка. Хората искат да не се променя предназначението на горската територия за изграждане на жилищни сгради.

Инициативен комитет, както вече стана ясно, внесе подписка, подкрепена от над 2 600 граждани, в която се настоява местната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на димитровградчани.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Не трябва да се строи в гората и парковете.Затова в Гърция изгоряха като мишки…А БСП не трябва да яхва справедливия протест.Всички партийци да се изгонят от протеста….

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук