ОМБУДСМАНЪТ В ЗАЩИТА НА КАЗАНДЖИИТЕ

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционният съд, заради новите забрани, свързани с ракиените казани. Според приетото от Народното събрание, казанджиите могат да варят ракия от 1 юли до 31 декември, както и в казани до 500 литра, а не както досега – до 1000 литра.

Според Манолова, новите разпоредби са несправедливи и предлогът, че така се бори сивият сектор, не издържа. Така е, защото се налагат ограничения върху малките производители, без да се засягат големите. От друга страна, смята омбудсманът, не е правилно правилата да се променят в  движение.

На няколко пъти казанджии излизаха на протести в различни краища на България. Такива имаше и в област Хасково. Последният бе преди дни, когато собственици на ракиени казани протестираха символично на пътя Хасково – Димитровград. Тогава те се заканиха, че ако не бъдат чути, са готови да организират национален протест.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук