ОЛИМПИЙСКИЯТ ОГЪН ПОЛЕТЯ КЪМ КОСМИЧЕСКАТА СТАНЦИЯ

Олимпийският огън полетя към Международната космическа станция. Той бе изстрелян от космодрума Байконур с космическия кораб Союз ТМА 11 М. На борда на ракетата са руснакът Михаил Тюрин, американецът Ричард Мастракио и японецът Коичи Ваката. Това става три месеца преди началото на игрите в Сочи.

Тримата космонавти ще заменят досегашния екипаж и ще останат 160 денонощия. През това време те ще проведат 30 научни експеримента. Факелът с олимпийския огън ще бъде изнесен в открития космос на 9 ноември. Това ще направят руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански, които в момента са на Станцията. 

Снимка от metronews.ru 

Целият свят в един екран с ТРАКИЯ КАБЕЛ – www.trakiacable.net  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Това да приемеш да пътуваш космоса и общо взето да живееш там работейки ми се вижда изключително опасно и само хора с изключително добри психологически умения биха могли да издържат. Определено те всички за мен са герои понеже са там за д открият нещо,което да ни помогне на на в бъдеще. Това…“ На борда на ракетата са руснакът Михаил Тюрин, американецът Ричард Мастракио и японецът Коичи Ваката. Това става три месеца преди началото на игрите в Сочи…“ е освен да им пожелаваме успех и много късмет.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук