Окончателно: Байдън срещу Тръмп. Путин готов за ядрена война

контакти

Окончателно – на президентските избори в Съединените щати през ноември един срещу друг ще се изправят Джо Байдън и Доналд Тръмп, предава БНТ.

Байдън спечели партийните първични избори в щата Джорджия, произведени вчера, и си осигури над нужния брой делегати, които да го подкрепят на партийния конгрес през август, на който официално той ще бъде издигнат за кандидат за президент.

Байдън се нуждаеше от подкрепата на 1968 делегати, но надхвърли този брой с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия.

Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина.

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма конкуренти за президентската номинация на републиканците след оттеглянето на Ники Хейли миналата седмица, също събра необходимия брой делегати с постъпването на резултатите от първичните избори на републиканците в четири щата, в това число и в Джорджия.

Междувременно, ден преди началото на президентските избори в Русия – Путин предупреди Запада, че е готов за ядрена война. В обширно интервю руският президент подчерта, че ако Съединените щати изпратят войски в Украйна, това ще означава интервенция и съществена ескалация на конфликта.

В интервюто за агенция Новости и руската държавна телевизия Путин все пак подхвърли предложение за преговори за нова архитектура на сигурността в Европа.

Русия е готова на преговори с Украйна, но те трябва да са базирани на реалността, заяви Путин. Ден преди началото на президентските избори, Москва е обсипана с предизборни плакати не само за изборите, но и с агитации за доброволци за армията.

Четирима са основните кандидати – Путин, който се кандидатира за трети последователен мандат, Леонид Слуцкий от Либералната демократическа партия, Николай Харитонов от Комунистическата партия, Владислав Даванков, който единствен включва в предизборната си платформа обещание да спре войната в Украйна.

„В Съединените щати обявиха, че се готвят да свикат войските. Ние знаем, че разполагане на американски войници на руска територия означава интервенция. Така бихме се отнесли към подобен акт, това важи и ако се появят на територията на Украйна. Те разбират това. Казвал съм вече, че Байдън е представител на традиционната политическа школа и това се потвърждава“, заяви Путин.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук