21% от българската икономика е „сива“, според КНСБ

Конфедерацията представя в Хасково приложение за сигнали за некоректни работодатели и фирми

контакти

Въпреки че данните за дела на сивата икономика в България показват тенденция на подобрение, все още около 21% от българската икономика може да бъде окачествена като „сива“. В номинално изражение това означава, че сивият сектор у нас е в размер на около 23 млрд. лв. годишно (при Брутен вътрешен продукт /БВП/ за 2018 г. от почти 108 млрд. лв., по текущи цени).

Информацията споделят от Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/, която ще представи на 11 септември в Хасково новото си приложение VOX. С него всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми. Това ще стане на пресконференция в областния град, на тема: „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?“

Непосредствено след срещата с медии, от 11:00 часа ще бъде открита и информационната кампания на Конфедерацията в град Хасково, под мотото „Сивото убива!“. За целта, мобилен информационен център ще бъде разположен от 10:00 часа и ще остане до 18:00 часа, на ул. “Цар Освободител“ №2.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук